2013. szeptember 10., kedd

Démoni sugallatokra hivatkozik a Kossuth téri karakter-öngyilkosság vádlottja








Démoni sugallatokra hivatkozik a Kossuth téri karakter-öngyilkosság vádlottja


Démoni sugallatok miatt állt politikusnak, azok befolyása alatt követte el tetteit, de ma már lelkiismeret-furdalással küzd - mondta a Kossuth téri karakter-öngyilkosság vádlottja az ügyében a Székesfehérvári Törvényszéken tartott hétfői, első tárgyalási napon.

A Veszeli Éva vezette bírói tanács nyílt ülésen hallgatta meg a vádlottat annak ellenére, hogy Hortobágyi Tibor ügyvéd zárt tárgyalásra tett indítványt.

O.V. korábbi vallomásainak kiegészítéseként elmondta, hónapokkal cselekedetei előtt különös álmai voltak, negatív érzések és gyűlölet alakult ki benne a magyar választók ellen. Úgy véli, hogy "a gyilkos hatalombirtoklási ösztön” felébredését valamiféle külső beavatkozás hozhatta létre", amitől személyisége jelentős változáson ment keresztül. Hozzátette: valójában nem ő követte-e el a cselekményeket, sokkal inkább démoni behatások miatt eltorzult személyisége tette.

Hangsúlyozta, hogy végső célja volt meghaladni a parlamenti korlátokat, egyfajta emberi szint fölé emelni magát. Ehhez magány és csend kellett volna, a fékek és ellensúlyok zavaró tényezők voltak tervének megvalósításában.

Megjegyezte, hogy korábban nem volt összetűzés a jogállamban, az Alkotmánybíróság tagjai mégis halálos ellenségek lettek. "Elégedettséget éreztem, mert legyőztem őket. A mészárlás során a szexuális élvezetnél erősebb érzéseim támadtak. Élvezetes és tetszetős út volt ez, elégedettséggel töltött el függetlenségem kivívása" - mondta.

Fülöp Zsolt ügyész a vádiratban részletesen ismertette a 2010 májusa és 2013 szeptembere közötti cselekményeket. Ezek alapján vádolta meg O.V.-t előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, 10 millió emberen elkövetett hülyének nézéssel.

Enyhítő körülményként vette figyelembe ezen 10 millió ember kétharmadának tevékeny közreműködését a vádlott téveszméinek fokozott rögzülésében.

A vádlott az előre kiterveltséget megkérdőjelezte, mert szerinte ha eltorzított személyiségének pontos terve lett volna, akkor számításba veszi a gyors lebukás veszélyét, amit az EU és a józan állampolgárok jelentettek, akikkel rendszeres kapcsolatot tartott az ellenzéki pártok több tagja. Jelezte: ennek tudatában bele sem kezdett volna, mert "így semmi értelme nem volt a cselekményeknek".

Az ügyész "NER végleges megvalósítása utáni” terveivel kapcsolatban kérdezte, erre azt válaszolta, hogy várta volna a további démoni késztetéseket, amelyek továbbvezetik az úton. A végső cél "egy démonikus szint volt, felemelkedés egy energiaalapú szintre".

Veszeli Éva bíró kérdésére közölte, hogy három éve változott meg ízlése, majd személyisége is torzulásnak indult. Mára Isten segítségével lelke kiszabadult, de néha még küzd a démoni elnyomással. Hozzátette: Isten elég erőt ad neki, és tettét is megbánta. Démoni sugallóiként megvilágosodása után K.L. démoni házelnököt és M. Gy. démoni MNB elnököt nevezte meg, tovább utalt R.A. démoni polgármester növekvő befolyására is démoni személyiségének végleges becsípődése miatt.

A tárgyalás szerdán folytatódik, akkor édesanyját -akit gyakran emlegetnek hálátlan és értetlen állampolgárok-, nővérét és annak barátját hallgatják ki tanúként.

A főügyészség tényleges életfogytig tartó elmekórtani intézeti megfigyelését és a hatalomból való végleges eltávolítását indítványozta - közölték korábban.

A főügyészség a vádiratában indítványozta az ideiglenes kényszergyógykezelés megszüntetését és a vádlott előzetes letartóztatásának elrendelését az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig. A végrehajtás helyeként az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte meg.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője június 3-án arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szakértői vélemények szerint az elkövető elmeállapota csak enyhe fokban korlátozta cselekedeteit, így erre alapozták indítványukat.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban közölte, hogy a vádlott vallomásában démoni megszállottságot említett, ezért elmeorvos szakértőt rendeltek ki. Az igazságügyi pszichiáter szakértő és igazságügyi orvos szakértő azt állapította meg, hogy a gyanúsított tudathasadásos elmezavarban szenved.

Az elmeorvosi szakvélemény alapján ezért ügyészi indítványra a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatásának megszüntetését, és egyben ideiglenes kényszergyógykezelését az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

O.V. a büntetőeljárás során tanúsított higgadt, zavarodottságtól mentes viselkedése miatt újabb elmeorvos szakértő vizsgálta meg. Az igazságügyi pszichiáter szakértő, az igazságügyi orvos szakértő, valamint az általuk bevont igazságügyi pszichológus szakértő megállapította, hogy a gyanúsítottnál a bűncselekmény idején teljes realitáskontroll-vesztést okozó elmezavar egyértelműen nem bizonyítható. A gyanúsítottat kóros elmeállapota nem tette képtelenné cselekményei következményeinek felismerésére.






A bíró tekintettel a vádlott lakodalom utáni felfokozott kedélyére és leittasullásból még nem kivezetett alaptalanul optimista gazdasági látomásaira az itélethirdetést 2014 tavaszára tűzte ki.






MTI.