2011. október 17., hétfő

Shalit ára





E!lvileg holnap megvalósul az évszázad, dehogyis… a világtörténelem legrosszabb üzlete.



Ezt a rossz üzletet a közvélekedés szerint remek üzleti érzékű és önzőnek tartott zsidók kötötték a szintén közvélekedés szerint mártírnak tartott palesztínok hamasz nevű fegyveres szervezetével.








Az 5 éve őrhelyéről elrabolt Gilad Shalitért Izrael 1027 elitélt terrroristát ad. Ezek mindegyike vérontásárt felel, mindig civilekkel szemben. A rájuk kiszabott itéletek az egy évtől a 6-8 szoros életfogytiglanig változnak, részletesen megtekinthetők.


http://www.israellycool.com/2011/10/16/list-of-the-450-male-terrorists-to-be-released-on-tuesday-for-gilad-shalit/


Holnap ha megtörténik, nem csupán egy örömünnep lesz Shalit hazatérte.

De Izrael kienged az őrizetből 1027 elszánt terroristát, akik sosem bánták meg a tettüket, és többségükben biztosan megint civilek életére próbálnak majd törni. Az előlegként elengedendő 450 terrorista bűnlajstroma akkora, hogy meghaladja a józan felfogóképesség határait. Csak 3 -an közűlük felelősek a 2001 decemberei haifai buszrobbantásért, és ilyenből van több száz...




No. ID-Number Name Home DOB Arrested Sent Solution
1 921496238 Jamil Khamis Muhammad Tarahan Gaza 1958 16.8.1993 6LS Home – Gaza
2 915527535 Taleb Ismail Ibrahim Abu Mustafa Gaza 1972 18.5.1993 2LS Home – Gaza
3 921577441 Mazen Muhammad Ismail Jarad Gaza 1973 30.4.1993 1LS Home – Gaza
4 914759626 Maher Hussein Muhammad Abu Karash Gaza 1972 20.4.1993 4LS Home – Gaza
5 921370755 Muhammad Afif Ashur al-Far Gaza 1965 16.8.1993 2LS Home – Gaza
6 924435902 Muhammad Awda Muhammad al-Sakran Gaza 1971 10.5.1993 1LS Home – Gaza
7 920642469 Nasser Yussuf Mahmud al-Qadhi Gaza 1973 9.6.1993 8LS Home – Gaza

....

8LS például azt jelenti, hogy "eight times life sentences" 8 szoros életfogytiglan.


A 2001. december másodikai buszmerénylet áldozatai:

bombamerénylet áldozatok

Emlékeztetőül: ez volt (a béke Nobel díjas) Arafat válasza a békeajánlatra, az intifada.


http://www.mideastdaily.org/entry/suicide-bombings-in-israel-since-2001/



Minden racionális érv amellett szólt, hogy ilyen árat nem lehet fizetni, és ez rossz lesz taktikailag, stratégiailag, rövid és hosszú távon is. Növekszik a fenyegetettség, vérszemet kapnak a gyilkosok stb. Minden egyes izraeli fokozott veszélynek lesz kitéve. Beáldozza Izrael a nimbuszát is, hogy nem tárgyal terroristákkal.



Holnapig még történhet meglepetés, akár egy kommandós akció, akár egy vétó, ennek valószínűsége majdnem nulla.

Egyetlen ok, amiért ezt a döntést meghozta Izrael, ez a morál és a hit. Hogy egyetlen embert sem hagynak sorsára. Ha lett volna bármi esély a terroristákkal szemben, megragadták volna. Nem volt. A hamas sosem engedte még a Vörös Keresztnek sem, hogy megbizonyosodhasson Shalit életéről, fogvatatrtásának körülményeiről. a hamas a legkíméletlenebb terrorszervezet a világon 5 évet még soha nem élt meg a fogságukban egyetlen izraeli sem.
Felmerült Ron Arad pilóta esetleges életben maradásának híre is, de erről nincsenek bíztató dokumentumok. A hamasz ezer százalékosan IZRAEL elpusztítására és elfoglalására alakult radikális iszlám gyilkosok szervezete, akiknél az élet nem érték, sem a sajátjuké, sem a gyerekeiké, az ellenfélé pláne nem.

Napokig gondolkodtam, hogy megértsem ezt a döntést, amit 5 év után hoztak Izraelben, egy sokkal nagyobb árért, mint amiért korábban meg lehetett volna oldani ugyanígy ezt a helyzetet.

Izrael leült önmagával, kizárta ellenségeit, szövetségeseit, rokonszenvezőit, szakértőit, mindenkit, és az összes érvet ami az alku ellen szól egyetlen érvvel szembesítette: mit tennél, ha a te gyerekedről lenne szó..



Egyetlen országban nem nyerne ez az érv a többségi érdekkel szemben a világon. Izrael a család érdekét elfogadta sajátjaként.

A saját gyerek szerinti döntést hozta meg, és ezzel, ahogy olvasom a felmérések szerint a lakosság 70 százaléka egyetért. Mindenki, aki helyesli ezt a döntést önfeláldozást vállalt, fokozott veszélyt vállalt, harcokat és vérontást vállalt, potenciális túszejtést vállalt. A szemüveges tizedesért.





Éppen most október 15-én 1944-ben történt egy túszejtés Budapesten. Horthy fiát egy szőnyegbe csavarva megzsarolták a kormányzót, aki délelőtt még ki akart ugrani a vesztes háborúból. Horthy nem sokat vacillált: a saját fiáért beáldozta az országot, átadta a terepet a nyilasoknak, majd a felelősség elől az örökzöld Estorilba emigrált.






Akkor egy kormányzó beáldozta az országát a saját gyerekéért. Itt most egy ország beáldozza magát egy gyerekért.

1000 arabot kicserélni egy zsidóra, láttunk már ilyet: a 67-es háború végén megtörtént a fogolycsere. Akkor katonákról volt szó, hadifoglyokról mindkét oldalon. Az arány szembeszökő volt akkor is, morális kérdés nem merült fel, mondhatjuk tiszta üzlet.



Most egy teljesen más üzlet köttetett: már amennyiben lehet úgy üzletet kötni úgy, hogy a gyereked torkán a kés.

Ezúttal egy harcban nem álló katona, akit az őrhelyéről raboltak el, áll a mérleg egyik oldalán. A másikon 1027 elitélt terrorista áll, akik civilek elleni bombamerényletek és más kegyetlenkedések miatt ültek börtönökben.





Holnap, ha igaz hazahozzák a szemüveges izraeli-francia kettős állampolgár tizedest, remélhetőleg nem koporsóban, mint nemrég Regevet és Goldwassert, hogy 5 év hamasz-rabság után ha lehet még, élhessen emberként.










Utána meglátjuk mi lesz, de az egy életet és ezzel a világot megmentették, ahogy a zsidók mondják. Megtették, amit ma meg lehetett tenni. Holnap meg folytatják a harcot a fennmaradásért, a mai tudatosan megkötött „rossz üzlet” miatti borzalmas hátrányban, tiszta lelkiismerettel, az ellenségnél fejenként 1027-szer erősebb lélekkel.

Nincsenek megjegyzések: