2011. október 19., szerda

Mégis lesz Fidesz nagygyűlés, a szónok Wittner Mária






Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvívője bejelentette, hogy az október 23-i nagygyűlés idején elfoglalt Orbán Viktor távollétében sem marad el a megemlékezés. A szónok pedig a fiatal és demokrata Wittner Mária lesz.

Orbán Viktor felkérésére Wittner igent mondott. Informális úton megtudtuk, hogy a beszéd a "Dögöljön meg Horn Gyula!" gondolatkör jegyében fogant, bár erre még Orbán nem bólintott. Orbán visszatutasította a feltételezést, hogy a Fidesz nem más, mint az ő egyszemélyes játékszere, kijelentette, hogy a nagygyűlés megtartása evidens érdek, hiszen senki sem nélkülözhetetlen a nemzeti Együttműködés Rendszerében, csak Gyurcsány Ferenc. Szíjjártó egyben megismételte, hogy a Nemzet Miniszeterlnökére mindig ott jön rá a szükség, ahol éppen van, és ez a hely akkor éppen Brüsszelben lesz.

Még tart a Fidesz nagygyüléseken megszokott művészemberekből kialakított biodíszlet összeállítása, de bennfentesek szerint jelentkezőkből nincs hiány. Kerényi Imre ezúttal Pozsgay Imrét kérte fel díszvendégnek, ő örömmel vállalta a feladatot, kijelentve, hogy 56 ról bármikor, bármit, bárkinek, bármilyen célból, bármilyen pozícióért elmond, sőt most akciósan zenét is szerez hozzá.

Az egykori 56 osok közűl Fónay Jenő és Mécs Imre lesz jelen. Fónay kijelentette, hogy sosem bocsájtja meg Mécsnek, hogy megették a vacsoráját, amikor úgy nézett ki, hogy felakasztják, mire Mécs azzal érvelt, hogy a börtönben más törvények vannak, és gyorsan kell ilyenkor dönteni, mert kihül a kaja. De tovább nem érdemes magyarázkodni, zárta le a kérdést Mécs, majd mindenki meglátja mennyire így van ez...



.

Nincsenek megjegyzések: