2009. január 6., kedd

Üveges tekintettel bámulom a CNN-t...





Üveges szemmel bambulok magam elé...


Nézem a SZÍENENt.


Más stáb nemigen jutott be Gazaba, az Alja Dzsazirát pedig nem fizettem elő, mert az csak a pornó csatornákkal együtt, egy csomagban van, és ha együtt veszem meg az egészet, félő, hogy biztosan nem a Dzsazirát nézem, hanem az izét, szóval tudod. Mert az jobb.
Legalábbis még mindig jobb mint más.

Van még az AjvéTV, a szimpatikus Breuerpéterrel, de ők nem küldtek ki helyszíni tudósítót Gazaba, az ő szerényebb költségvetésük maximum Péter gardrób szekrényének díszlete előtti beszélgetéseket tesz lehetővé, egyébként mindig szimpatikus de kevésbé exponált szelíd emberekkel.
.
Breuer Péter
.
Péter meg olyan erővel hozza önmagával a hatvanas évek Emke Presszó- Palace Hotel fodrászata - Hauer cukrászda háromszögének feeelingjét, hogy ez egyszerűen kizárja, a dolog jelenidejűségének illúzióját.

Lenne még a cenzorált és kizárólag a jóllakott napközis külsejű IDF szóvívővel önmagát tökön szúró hivatalos izraeli jutúb site, de ez még az én teljes elfogultságom mellett sem élvezhető, nem utolsó sorban azért, mert mióta a csapatok bementek, nincs benne semmi.

Korábban isteni dolgok voltak, imádtam az IDF rakétájára szerelt kamerájával együtt menni, mint Műnchausen báró az ágyúgolyón, és együtt becsapódni a tenger felől a célpontba! Utána mindez egy másik nézőpontból meggyőző, meglepő és mulatságos. És utána grizes képként érzékeltetni, hogy jelentem, becsapódtam. Sitty-sutty oda a mediterrán panziónak kinéző tengerparti hamasz villa.
.
.

Nem ti, akik néztek, hanem én aki a rakétán csücsülök, én csapódtam be… Nem becsapás ne szórakozzatok, becsapódás!
Most pedig komoly a helyzet, tehát mostantól mindent kicenzuráznak, csak a jófiú szóvívő van, nincs kétfajta, ezt egyétek, mint mi a fatálcáról a folyosón a lekváros kenyeret vaj nélkül a napköziben.

Cenzura van.

Tudom hogy direkt, de akkor is baromság.
.
katona2

katona1
.
Szednének össze egy izzadt, borostás, jóképű, vagány zsidó katonát, aki már 3 napja nem zuhanyozott, amire egyébként van lehetőség esetleg most Gazaban, mármint hogy az ember ne zuhanyozzon, mert sehol egy Kludi keverőcsap, szóval jobban szeretném őt látni bármely napszakban, mint ezt a jófiút, aki felmondja a szöveget.
Most komolyan az van, hogy ez kell nekünk itt a világban, Izraellel szimpatizáló pesti zsidóknak???
Vagy Izraelben ezt zabálják az emberek? Vagy bárhol a világban?
Nem, ezt kizárom. Ez a jólfésült szemüveges gyerek nyilvánvalóan valakinek a valakije, mert magától, kiválasztásos verseny alapon nem kerülhetett volna képernyőre, mindenesetre öröm, hogy a nagymamájának sikerült mosolyt csalni az arcára, hogy a kölyök ott van a jutubon, és még bármi lehet belőle.
Bármi.



Bármi, csak média győzelem biztosan nem.
Nézem hát a Szíenent.

Véres csecsemő, száguldó mentőautó, mégegy sebzett gyerek, mentőautó nyitott hátsó ajtóval befarol, öregasszony zokog, káosz és vér, fiugyerek profilból 20 centis ragtapasszal ez kibírhatatlan.
Számolom. Egy, kettő, három, négy, öt, közben kis riport csak hangban a gazai főorvossal hogy tele van a kórház,
Hat, hét, nyolc, kilenc, tíz, tizenegy, reklám.
Tizenkettő, tizenhárom, tizennégy, közben kis Bush elnök, majd tizenöt, tizenhat, tizenhét, közben Living Golf.
Tizennyolc, tizenkilenc, húsz huszonegy, és jön Wolf Blitzer, aki tökolyan mint Györffy Miklós, csak nem dohányzik adás közben.
Huszonkettő, huszonhárom, Nick Robertson, huszonnégy, Eco solutions, majd huszonöt, Screening Room, huszonhat nem számolom.
Huszonhatszor nyomják a sokkoló klipet a sebesültekről.
Bementek Gazaba fene tudja hogyan, mert az IDF senkit nem engedett be ha jól tudom, Nick Robertsonék viszont lefizették akit kellett az egyiptomi sorompónál, és megcsinálták a melót.
.
CNN Robertson
.
Nick Robertson tudja a jobot, a goal az, hogy nagy legyen a nézettség a célcsoportban, bár Libanonban lebukott, hogy nem ő a producer, és a helyszíneket sem ő választja ki, hanem a Hezbollah.
Le is vették a képernyőről egy kis időre, mert kínos, hogy hazudott és manipulált, de a leginkább az volt a kínos, hogy ez ki is derült.
Most már nem is engedik forró helyszínekre, csakis repi riporternek a szálló teraszára, mellé vetített háborús jelenetekkel, és előléptették hiteles riporterből senior international correspondentnek.
Hát ezt tényleg meg lehet bocsájtani, csak napi másfél milliárd embert vett hülyére, ami azért meg sem közelíti Zuschlag Janos csúnyaságait, aki bár kifizette a lopott pénzt másik lopott pénzből, mégis sitten ül, pedig gyereke is született kőzben, ez így rendben is van és arányos.

Szegény Richard Quest is többet kapott letiltásban, amikor betépve és nemiszervét zsineggel saját nyakához kötve tűnt fel a Central Parkban egy jól sikerül homokos duhajkodás után pirkadatkor, és ez alaposan lerombolta a csatorna hírnevét.

Robertson nem.
Ő rendben a helyén tartotta a szervét balosan ahogy kell, miközben képen kívül a Hezbollah intendánsa vezényelte a csapót.
Action!!!


Most háborúzunk gyerekek vagy tévézünk?


Bementünk tegnap Gazaba, na nem mi itt pesten, meg nem ti ott Londonban, hanem ők ott a Cahalban. A fiuk meg a lányok mentek be tegnap és mi büszkék voltunk rájuk.

De ma már büdös ez az egész.

Mert ez a sok ismétlés bezavart az agyunkba, Kurva sok itt a vér. Kurva sok itt a sérült civil.
És a gyerekek.
Büdös ez az egész gyerekek, én mondom, az erőszak erőszakot szül, beszélték volna meg ezek fehér asztal mellett, minek ez a véres izé.
Csak a baj van a zsidókkal.
Ha nem értenétek nézzétek a TV-t! a CNN-t!
Nincs ott semmi más csak a civil áldozatok egy hírblokkban huszonhatszor bejátszva. Slejfniben ahogy a szakmában mondják, azaz szépen összevágva és a végét az elejéhez ragasztva, lehet indítani és közben kávézni, ha lemegy az egész kezdődik elölről, és megint és megint huszonhatszor.

Hamasz embert egyet sem látni.

Ők szocialista brigád vállalásban most a zümmögő kórusban énekelnek, vagy színházi matiné előadáson vannak, és a jegyeket lepecsételteteik a szakszet. titkárral, jól mutat majd a csapat kasszam rakétával a brigád naplóban.
Ők most nem értek rá forgatni, egyszerűen nincsenek, vagy nem fontosak, nem fértek rá a képernyőre.
Mindent nem lehet megmutatni, mert akkor még az emberek félreértik vagy nem értik, mert ők buták. Buták mint a föld, ezért kell nekik megmutatni mi a lényeg, és hogy jól megértsék elég sokszor, mert ismétlés a tudás atyja.

Szegény Dolfi.

Ha ő ezt tudta volna, akkor nem a V2 be invesztál, meg az U-boatokba.
.
Hitler and  Riefenstahl
.

Nem Werhner von Braunba hanem csak Leni Riefenstahlba. Meg a filmhiradóba.
Vazze, ő tényleg ezt csinálta, ő fedezte fel a tömegmanipuláció jelentőségét és a marketinget, Eizenstein és Dovzsenkó sem volt kezdő, de igazi profi munkát ő vitt a filmszalagra, ma is tanítják mindenhol.
.
Drezda
.

Ha Robertsonék ott lettek volna Drezdánál a bombázások után, akkor minden egészen másképpen alakul!

Mert a világ nem tűrte volna a csúnya látványt és megfordult volna a közhangulat.
Nem kell ez a háború, fejezzék be most azonnal, kössenek tűzszünetet a Dolfiékkal, és akkor szegény Éva Braun meg Dolfi nem flambírozzák magukat a bunkerban, hanem gyerekeket nemzenek és boldogan élnek velünk míg meg nem halunk.

Most már nem filmszalag van hanem videó.
És a legjobb a Szíenen!
Én nem tudom, egész nap melózok, hulla fáradt vagyok. Ezek ott háborúznak, mutatják a tv ben. TV-zek, mert ott mindent látni és már látom mi az igazság. Vér és erőszak, önmagáért való értelmetlen marakodás, fejezzék be!

Fejezzék már be, mert zavar!!

Ne vérengezzenek már, a kutyaúristenit!!!

Fejezzék be, legyen már béke, kössenek tűzszünetet, mert én tudom, hogy helytelen dolog amit csinálnak, gyerekeket ölnek. Láttam a szienenen.


Azok a gyerekek akik most ott benn menetelnek, nem tudhatják, szegények meg vannak tévesztve, nem tudják miért harcolnak.
Ott nincs náluk semmi, a mobiljukat is elvették, nincs TV sem.

Nem látták a Szíenent.
.

28 megjegyzés:

bat írta...

Olvasom a blogod legújabb bejegyzését, és azt kell mondanom, hogy a fene egye meg, már megint igazad van, pedig úgy utálom már, hogy mindig igazad van!
És úgy van igazad, hogy közben be kell lássam: valóban a média áldozata lettem -ahogy az én blogomban jelezted is -, pedig mindig is azt hittem magamról, hogy én aztán egy mindentől és mindenkitől független és befolyásolhatatlan, önálló véleményű ember vagyok. Hát a szart vagyok az. Ez most kiderült. :(

tudózsidó írta...

Arról már nem is beszélve, hogy az arab felvételekről még az sem derül ki, hol és mikor készültek, mindenki evidenciának veszi, hogy NYILVÁN most, és ott. És vajh hogy kerülnek ki onnan, ahol állitólag se áram, se telefon, se internet, se semmi nincs?

Pedig a pallywood szindrómába már ezerszer belefutott a világ, és mégis mindenki a képek alapján önkéntelenül beveszi, hogy odamentek a perverz izraeliek palesztin csecsemőkre vadászni. Na de tényleg bazmeg: hol vannak a katonák?

HaKohen írta...

Sajnos, igazad van, Wwan!
Egyébként ma reggel a Klubrádió interjút készített Ádám Ráchel izraeli rádióssal, aki ékes magyarsággal közölte, hogy a gázai felvételeket a Hamasz operatőrei készítették és készítik. (Nyilván ezért nem láthatók a Hamasz vezetői - teszem én hozzá.)Ők teszik föl az internetre és küldik el ide-oda.
A CNN, AP, BBC stb. (talán még két hasonló médiagigantot említett) forgatócsoportjai és újságírói a harcok kezdete óta be sem tehetik a lábukat Gázába, mint ahogy egyéb külföldiek sem. Hát ezek a tények.

Grenadine írta...

hát igen, drezda bombázásánál...
és akkor azt mondja egy ismerősöm, hogy persze meg kell magát védeni izraelnek, de nem mindenáron.
hanem hogyan?
:(

tudózsidó írta...

Nemtom, mér nem viszi a Cahal az ujságirókat saját maga a frontra, mint az amerikaiak Irakban. Asszem leszarják, ki mit gondol. És ezt rosszul teszik, mint mindig.

Már kezdődik a politikai nyomás, hogy azonnal hagyják abba, és mint mindig, félbe is fogják hagyni. Fegyverszünet lesz, Hamász felfegyverkezik, rakétázik, öngyilkosok robbantanak, és minden kezdődik elölről.

Tulajdonképpen qrva unalmas, és szánalmas lenne az egész, ha közben nem szakadna bele a szivem...

tudózsidó írta...

Wwan, a poszt egyébként kiváló, sőt a legjobb, ami ezügyben magyarul eddig megjelent.

Az éjszakát pont ugy töltöttem mint te, ugyanazzal a döbbenettel és reménytelenséggel néztem az ismétlődő gyerekgyilkos paneleket. És tébolyultam kerestem az ellenpontot, de semmit nem találtam, csak azt, hogy Izraelnek joga van blablabla...

Ahhoz, amit mutatnak, tényleg nincs joga, de amit valójában tesz, az nemcsak joga, hanem kötelessége is.

Remélem, sokan olvasnak, és a magam módján én is teszek róla, hogy még többen legyenek.

Névtelen írta...

Erről minek blogolni?
Odamegyünk, rendet csinálunk, kijövünk.
Ahogy szoktuk.
A többi meg le van szarva CNN-estül hígan és magasról.

tudózsidó írta...

Igazad van, és közbe aszongyuk a világnak: most akkor nekünk hisztek, vagy a szemeteknek?! Oszt jónapot...

Gerson írta...

A népek meg maradéktalanul hisznek a Céenennek, mer beléjük sulykolták, hogy az egy valódi semleges hiteles hírforrás. Várjatok! Azóta pl. a csehek, akik először mondták ki, hogy Izraelnek ez jogos önvédelme, bexartak, a Topolánek szóvivője már visszakozott és túlzott erő alkalmazásáról hablatyolt.

tudózsidó írta...

A CNN teljesen korrekt hirforrás, csakhogy egy televizió, amelyiknek folyamatosan mozgó, szines képeket kell közvetitenie.

Nem a CNN tehet róla, hogy jelenleg csak Hamasz propagandafilmekből áll a gázai mozgóképtár.

Azt adják, amit kapnak, sajátot nem forgathatnak, mert nem engedik be őket. Nem a szapulni kéne, hanem ellátni alternativ képanyaggal, vagy odaengedni őket a tűzvonalba.

Névtelen írta...

A CNN már régen nem hiteles és nem elfogulatlan hírforrás.
Csak még sokan azt hiszik.
Akkor már a BBC klasszisokkal korrektebb.
Wwan, miért nem a BBC-t nézed?

tudózsidó írta...

Kedves Abrakadabra, tulajdonképpen mikor derült ki ilyen nyilvánvalóan, hogy mostmárakkor a BBC a "hiteles hírforrás"? Bocs, de úgy látszik, lemaradtam valamiről.

Nemes Iván írta...

Gyerekek, tőlem ennyi tellett, lehúztam a vizes lepedőt a CNN-ről, meg magunkról, akik nézzük.
Az Echo TV-t meg a széles gábort, a nagy moralista vállalkozót ki vállalja?

Gerson írta...

Láttátok az atévét? A "Civil a pályán"-t, aminek most lett vége.

Nemes Iván írta...

Nem látuk Gerson, de kösz, hogy így utána szóltál?
Mi jó volt benne?

Megjegyzem Halász Pityu barátom, akivel 10 évesen együtt kukkoltunk a lépcsőházban, hogy az Óvónők mikor veszik le a melltartójukat az öltözőben, nem utólag szólt, hogy odass, épp most vette fel a nő a ruhadarabot, de előbb még semmi nem volt rajta...

Gerson írta...

Igazad van, de eszembe se jutott, hogy nem tudtok róla. A Breuert sikerült kiakasztania a Gazdik nevű docens, szakértő úrnak,olyan zabos volt, hogy csak na! Szegény Dési majdhogynem beleveszett a vitába.Nézz bele az ATV honlapján!

Nemes Iván írta...

Na a Désit, na őt aztán imádom!
Nem kifejezetten emlékeztet a sármos George Clooney-ra, viszont ahogy az adás elején kiveszi a golyóstollat a belső zsebéből, a végén meg mindig időben visszarakja, és ha nem is sikerül, és gyakorta emiatt a fehér ingje golyóstollcsíkos lesz, és az asszony dohog...DE MIT LEHET TENNI? ez az Jani portfoliójának elengedhetetlen része.

Ami pedig a két mozdulatsor között van, azt a szakirodalom találóan "műsor"-nak nevezi...

Gerson írta...

Várj csak! Ha a dolgok így alakulnak tovább és Ovit királlyá szavazzák, örülhecc, ha a Dési élő adásban kivonja a tollát,ha ugyan még lesz ajvétv.

tudózsidó írta...

Végre itt az első helyszini IDF videó:

http://il.youtube.com/watch?v=n5TXvrl9CO4

bat írta...

"Már kezdődik a politikai nyomás, hogy azonnal hagyják abba, és mint mindig, félbe is fogják hagyni. Fegyverszünet lesz, Hamász felfegyverkezik, rakétázik, öngyilkosok robbantanak, és minden kezdődik elölről. "
Ha nekimegyek a falnak egyszer, kétszer, sokszor, és beverem a fejem, sok+1-edszerre is be fogom verni.
Tán észre kéne venni, hogy nem tudok a falon keresztül közlekedni, hanem ki kell kerülnöm. Hogy hogyan? Azt én sem tudom, de az már számtalanszor bebizonyosodott, hogy ÍGY NINCS ÉRTELME.

Nemes Iván írta...

Nem világos ezt hogy és kire érted Bat.

Ha azt gondolod a hamasznak kell észhez térnie, ez érthető lenne, bár naív álom, lett volna idejük más koncepcióval is foglalkozni, mint Izrael elpusztításával. Semmiféle megszállás nincs pont ott, ahol a hamasz van, erőszakos puccsuk révén, Gazaban.
Nyilván elfelejted, hogy onnan Izrael erőszakkal kilakoltatta saját állampolgárait 2 éve.

Ha Izraelre érted, hogy fel kéne hagynia az örökös önvédelmi háborúival, akkor ezt kéne kifejtened.

Így viszont nem világos a mondandód.

tudózsidó írta...

Asszem nem mindenkinek világos,hogy a Hamasz célja NEM Gáza, és/vagy Ciszjordánia "felszabadítása"! A Hamász (+Heszbollah, Irán, Szíria) EGÉSZ Palesztinát akarja felszabadítani, vagyis számára megszállás = Izrael Állam léte.

Ezt a "megszállást" csak Izrael felszámolásával lehetne elérni, ezért akarják Izraelt elpusztitani.

Akinek kétségei lennének, annak felhívom a figyelmét az alábbi, JELENLEG hivatalosan használt térképre, egyenesen szíriai parlament honlapjáról:
http://www.parliament.gov.sy/images/syr.jpg

Névtelen írta...

Ha az előérzetem nem csal ( már volt úgy, rá is fáztam ) akkor a jelenlegi Kneszet gallériát nem lesz könnyű átverni, valami olcsó trükkel. Gondolok itt a most hamarjába öszekotyvasztott Hamaszmentési fegyverszünetre. A tét nemcsak egy hatásos rakétabénulás előidézése,és a csempész kanálisok eltömése, hanem a Hamsz kiherélése is. Néhányan a szentföldön már fenik a bugylibicskákat. Alex.

Nemes Iván írta...

Tudózsidó!

Ez egyértelmű, a Hamasz iráni pénzből azt a tevékenységet folytatja, amire a pénzt kapta:

Izrael elpusztítása.

Eredetileg az összes arab állam ezt tette, csak az elmúlt 60 évben leszoktak róla többen és belátták, hogy ez sajna nem fog menni. Ehhez kellett 3 elvesztett nagy háború, több arab állam együttes részvételével minden irányból, hogy megértsék.

Ami viszont figyelmeztető:

Jelenleg lényegéban csak a Golan van megszállva, ez Szíria ügye Izraellel.
Gaza nincs megszállva kivéve 2 napja, ciszjordánia pedig csak elhanyagolható mértékben, és ha akarnának a palesztinok, meg lehetne oldani területcserével, a vita kb 2% területről szól.
Elvileg!
Valójában az igaság az, hogy még a mérsékelt Abbasz sem mer megálapodást kötni Izraellel, és nem azért mert nem tud megállapodni, hiszen a területi kérdések megoldhatóak lennének.

Direkt keres ő is olyan területet, ahol nyilvánvalóan nem lehet eredményt elérni, hogy nehogy véletlenül abba a helyzetbe kerüljön, mint Arafat, hogy minden követelését kielégítették, és akkor alá kellett volna írni valami egyértelmű dolgot és akkor nincs mártír szerep.
Semelyik palesztin oldal nem kíván felvállalni egyértelmű szerepet.
Ha megállapodnak Izraellel, akkor a szerepük véget ért, az örökösen felmutatható arab mártir szerepe. Pedig ezért fizetik őket mindig óta, és ezért nem engedték őket asszimilálódni, beolvadni az arab térség hatalmas területeire.
Ezért élnek menekült táborokban, a hatalmas arab testvériség ezt engedte nekik.
Ami figyelmeztető:
Hannah Asravi, az Európában oly népszerű mérsékelt Abbasz stáb örökös tagja, sem volt képes egyértelműen fogalmazni Gaza ügyében, ő is ugyanazt a lózungot mondja, amit akár a Hamasz is:
Nem válaszol a hamasz rakétázását firtató kérdésre, hanem arról beszél, hogy a béke akadálya a "megszállás".
Nagyon úgy tűnik, ők nem akarnak soha nem megszállva lenni, valakiknek ez egy jó úzlet.

Jó úzlet a hamsznak, és jó űzlet Abbaszéknak is személyükben.

EMA írta...

Szerintem zseniális a szöveg... a judapesten olvastam, és örülök, hogy megtaláltalak...

Nemes Iván írta...

Kösz, kicsit túlzás.

A Judapesten megjelent estefelé, majd shadai reggelre bezárta a boltot. Hát nem így akartam....

EMA írta...

Nem miattad zárta be...

Nemes Iván írta...

Psymon
2009 január 8 @ 18:43
Azt hiszem ez a cikk a Judapest eddigi legnagyobb mélypontját jelzi.
Lesz mit megbeszélni ma este a srácoknak. Kár, hogy nincs időm most evvel foglalkozni, de azért családilag képviseltetve leszek.
--------------------------------

shadai
2009 január 8 @ 19:04
Psymon: akkor itt lenne szép abbahagyni teljesen. Az “abszolút mélyponton”. De miért is van ott a JP e bejegyzés miatt?
--------------------------------

Nézd meg az első reagálásokat, 21 perc alatt történt meg döntés.
Nem miattam, hanem a felgyülemlett feszültségek miatt,amik már megvoltak ott nélkülem is, csak ez az írás volt a katalizátor. De azért elég szar érzés.
Másrészt a Judapest egy nagyon komoly publicitást jelent, ami egy magányos vakegér bloggernek sokat jelent.
Bekerülsz egy írással és megszűnik.
Na ez az én formám ... :-)