2011. november 3., csütörtök

Kertész Ákost hazazavarták a Dunapartról, Salman Rushdie menedéket ajánlott






A mostanság gyakran csak fosztóképzőjével szereplő írót saját cipőjében bírta távozásra a Dunapartról a nőtanács és a mazsihisz nevű íróelhárító szervezet.
Kertész arra készült, hogy egy megemlékezésen verseket adjon elő, de az ügyben illetékes két szervezet megállapította, hogy Kertész méltatlanná vált a folyó partján való életvitelszerű tartózkodásra.
A döntést a két szervezet, amelyeket ismeretlen eredetű vonzalom köt egymáshoz, közvetlenül azután hozta, hogy hétfőn a miniszterelnöki beosztásban alkalmazott személy kilátásba helyezte az író további szerzett dolgaitól való végleges megfosztását.
Egyelőre még nem világos, hogy a kormányzat és vele együttműködő esküdt ellenzéke, az ajvékolást nehezményező Jobbik, milyen további intézkedéseket foganatosít az idős, 45 kilós szerzővel szemben.
Tarlós István már vizsgálatot ndított, hogy a méltatlan személy lakásának mérete nem haladja-e meg a szükséges mértéket, továbbá az író saját érdekében leltárba vették értéktárgyait.
Mindenestre Salman Rushdie már menedéket ajánlott a Makra szerzőjének. Rushdie szerint meg lehet szokni a sariát és a fatwát is idővel, de a Nemzeti Együttműködéssel szemben mindannyian védtelenek vagyunk.

Kertész elzárkózott minden nyilatkozat elől, távoztában csak annyit szólt vissza a Dunapartról őt elkergető két szervezetnek, hogy „…minden nosztalgiát kiöltetek belőlem a kedves magyar rakpart iránt.”

Az MTI kérdésére a két szervezet biztosította a lakosságot, hogy a probléma ezzel megoldódott, és immár semmi sem állhat a vidám és felszabadult ünnepség útjában.
Egy, a közelben a Dunát kémlelő holokauszt túlélő és szatyrot szorongató özvegyasszony megjegyezte, hogy "engem is hazazavarhattatok volna anno..."

1 megjegyzés:

Szent-Királyi István írta...

Érdekes dolgok történnek manapság.. (Szegény Jézus, ha ma jönne ide, újra nem kerülhetné el a sorsát - talán éppen akik a nevében birtokolják a hatalmat és az Egyházakat, zavarnák el.. (ki?)a világból.. mert igazat mond.. és az zavaró.. sokaknak..)
Milyen érdekek lehetnek, amiket jelenlétével sért(het)??? (vagy az igazával??)