2011. november 22., kedd

A MAGYARORSZÁGI METRONÓM ORTODOX IZRAELITA HITKÖZSÉG üdvözlete Matolcsy Györgynek







A MAGYARORSZÁGI METRONÓM ORTODOX IZRAELITA HITKÖZSÉG Snássz-hervadt- de-hamiskas csoportja úgy is mint a Magyarországi Jókedvű Izraeliták Szövetségének tagja a következő nyilatkozatot tette közzé az MTI-n keresztül:

Tisztelt Matolcsy úr!

Mély hálával köszönjük meg Önnek, hogy a mai viharos időkben, amikor kompországunk gyorsnaszádját ön a legnagyobb sikerrel lavírozza megannyi zátony közepette a nagy siker útján, nem feledkezett meg a sokat szenvedett zsidóságról sem.
Azzal, hogy kreatív és a lekókadó nyugat irígységét méltán kiváltó sosemlátott gazdaságpolitikáját figyelmesen unortodox gazdaságpolitikának nevezi, lehetővé teszi számunkra, hogy gyakorolhassuk a zsidóságra mindig jellemző szerénység és visszafogottság erényét.
A Mindenható mentsen meg minket, jókedvű ortodoxokat attól, hogy az ön sikeres tevékenységének dicsfényéből ránk érdemtelenül akár egy kósza csóva is vetüljön. Nem, ez a siker kizárólag az Őné és baráti –üzlettársi köréé, melyet Önök szellemesen kormány-nak neveznek.
Próbálkoztunk mi magunk is korábban gazdasági dolgokkal, amit persze nem merészelnénk gazdaságpolitikának nevezni, nehogy hencegés vádja illethessen minket, vagy hogy egy lapon szerepeljünk érdemtelenül Önökkel, szóval anno ezt többnyire a saját kockázatunkra tettük, önző módon a saját pénzünkkel, építgettünk, beruházgattunk de spongya rá, nem tegnap volt, ki emlékszik ma már Weiss Manfrédra és a többiekre.
Korábban elterjedt volt az a tévhit, hogy mi nagy dumások és hohmecelők vagyunk, de most kiderült, hogy nem értünk mi az ilyesmihez, csak gyakorlati dolgokhoz.
Matolcsy úr, Ön az, aki a legjobb hatásfokkal üzemelteti a gazdaságot, azaz a legkisebb szellemi befektetéssel a legnagyobb eredményeket produkálja, a dolog előjelével meg csak az örökös kekeckedők hozakodnak minduntalan elő.
Köszönjük az unortodox jelzőt mégegyszer Matolcsy úr, és hogy egy kis ajándékkal is szolgáljunk, ezt a jelzőt közösségünk tagjainak lelkes adakozásából, kizárólag az Önök számára levédettük.
Millió harcipuszi és gefilte fish Önnek és felmenőinek!

Nincsenek megjegyzések: